0

feedback van Custom system

Wouter Seaux 9 years ago in Algemeen updated by Ekaterina (head of support) 9 years ago 0
Hallo,


Ik ben nieuw en aan het testen met iridium mobile
Ik ben aan het testen met Niko Home Control. Dit via een Custom System TCP
het zenden van commandos is geen probleem, feedback van de Niko gebeurt via een id en een value voor dit id.
de value is 0 of 100 (uit of aan) ik kan deze waarde in een feedback channel krijgen met een script maar vind niet hoe ik het feedback kanaal een state van een item kan doen veranderen, als ik het feedbackkanaal in een item sleep, wanneer weet dit item welke state het moet geven voor welke waarde uit het feedbackkanaal?
Dag Wouter,

Leuk dat je aan het testen bent met Niko; dit protocol ontbreekt nog in ons assortiment van ondersteunde drivers ;-)

De feedback die op een knop terugkomt, is standaard 0 voor state 1 van de knop (dus de status uit), en 1 voor state 2 van de knop (dus de status aan). Met andere woorden: als jij een 0 als feedback naar een knop stuurt, zal deze knop de status 'uit' aannemen (krijgen), en als jij een 1 als feedback naar een knop stuurt, zal deze knop de status 'aan' aannemen (krijgen).

Je kunt nu 2 dingen doen:
- of wel via script de status 100 van Niko wijzigen in 1, zodat de knop aangaat
- of wel met een Multistate Level, en daarvan de waarde 0 en 100 laten zien als die als feedback op die knop (level) komen. In de bijlage tref je een voorbeeld aan hoe je Multi-state levels kunt gebruiken.

Dit zijn 2 voorbeelden, maar er zijn er nog veel meer die je allemaal met Javascript kunt uitvoeren; dit is echter afhankelijk van de kennis van Javascript….

Groetjes Theo

Multistate levels - Versie 2.1.irpz
Dag Theo,


Alvast bedankt voor de reply, ik ga hier verder mee spelen.
enige minpuntje aan de Niko, commandos worden verstuurd naar poort 8000 van de niko, feedback komt binnen vanuit de Niko op poort 1736, dus ik ga moeten werken met 2 verschillende drivers.
Ik ben wel met een trial license aan het testen, deze ondersteund toch feedback hoop ik?
Moest ik er niet aan uitgeraken mag ik dan eventueel eens mijn javascript doorsturen want ik kan wel begrijpen en lezen waar alles op slaat in javascript, maar ik ben geen programmeur dus ik heb gewerkt met stukjes en beetjes vanuit de Wiki.

Dag Wouter,

De trial-licentie ondersteunt alles, dus ook feedback; geen enkel probleem.

We hebben projecten draaien met 15 verschillende drivers, dus daar zit geen probleem in ;-)

Succes en als je er niet uitkomt kun je gewoon posten op dit forum, wordt ook door meer Nederlandstalige installateurs gelezen die je ook vast wel willen ondersteunen!

Het lijkt me enorm mooi als we Niko kunnen gaan ondersteunen!

Theo
dag Theo,


nog een kort vraagje, indien we spreken over niko HC en het legale gedeelte,
in hun algemene voorwaarden staat


"2.2 Gebruiker zal noch zelf, noch door middel van een groep waartoe hij behoort, een verbonden of geassocieerde onderneming, tussenpersoon of enige andere derde:  de Software op eender welke wijze kopiëren tenzij zoals toegestaan door artikel 2.1;  de Software gebruiken op een manier die strijdig is met de wetgeving;  de Software of broncode van de Software geheel of gedeeltelijk wijzigen, decompileren, disassembleren of reverse engineeren of samenvoegen met andere computersoftware, behoudens indien nodig om dwingende wettelijke bepalingen na te leven;  de Software incorporeren in andere programmatuur, afgeleide programmatuur of andere op de Software gebaseerde programmatuur schrijven, ontwikkelen of laten ontwikkelen;"


in welke mate kan dit eventueel problemen geven?


wouter
Dag Theo,


Heb ondertussen nog even verdergewerkt met de feedback van de Niko,
als ik een feedback kanaal toewijs aan een multistate level als text dan krijg ik inderdaad de text 0.00000 bij de uitstand en 100.00000 bij de aanstand. maar wanneer ik probeer de item zelf te doen veranderen (kleur-bckgr…) dan reageert het niet.
Dus blijkbaar krijgt mijn feedbackchannel wel de juiste feedback, 0 of 100 maar reageert mijn item alleen als ik het feedback kanaal als text koppel en niet als value


wouter
Dag Wouter,

Dat klopt. De feedback op een Multi-state level verwacht inderdaad waarden die beginnen met 0, dan 1, dan 2, etc. Afhankelijk van die waarden zal de state (status) van het Multi-state level dan ook veranderen.
Krijg je echter een totaal andere waarde binnen (zoals 100), dan zal de knop (het Multi-state level) daar niet op reageren.

Je moet dan met Javascript gaan werken om de status van een Multi-state level te gaan wijzigen; ik zal even kijken of ik daar een voorbeeldje van heb of kan laten maken.

Als je zelf Javascript kennis hebt, dan kun je het uiteraard ook zelf proberen ;-)

Theo
Dag Theo,


het is gelukt, een list actions commando bij het opstarten geeft me de juiste staat van de lichten, de verschillende feedback commandos van niko voor de lichten (enkel en meervoudige van bijvoorbeeld een sfeer worden allemaal juist omgezet)
veel bloed zweet en soms bijna tranen bij het javascript gedeelte (mijn eerste script).
ik blijf wel bij multistate level, ook voor aan/uit circuits want vermoedelijk zal het voor dimfuncties in stappen van 10 zijn tussen 0 en 100 en voor rolluik sturing stappen van 1 tussen 0 en 100. dat is voor een later stadium wanneer die aan mijn testinstallatie toegevoegd worden.
nu nog een goed systeem proberen te zoeken voor het maken/verwerken van commans zodat het systeem goed bruikbaar wordt.
Staan jullie trouwens op Batibouw in belgie?
dan kom ik zeker eens langs.


wouter
Dag Wouter,

Goed om te horen dat het gelukt is!

Ik sta op Batibouw de eerste 3 dagen (do-vr-za) en de laatste dag (zo).

Tot dan!

Theo