Your comments

Hallo Theo,


Het gaat inderdaad om een panel project vandaar dat ik script modifier niet zag staan.

@Vladimir also thanks for the support.


Mvg Niels

Dank u Theo,


voor de reply, het is gelukt met $F1 nu kan ik de temperaturen van mijn zwembad correct binnen halen.


Mvg Niels


Hallo,


Ik weet hoe ik het script kan toevoegen, maar waar staat ergens het script modifier veld.


Mvg Niels

Hello,

when is de driver for sonos available for 3.0. Yesterday i used the driver sonos v2 but it isn t working correct.

The radiostations doesn t work en sometimes the i3pro app close itself on my ipad.

Hallo Michel


Merkers kan je dacht ik in modbus(bij beckhoff) niet op bit niveau sturen. Zie de link naar beckhoff. De merkers horen thuis bij de output registers en beginnen vanaf adres 12288 en het data type is 16bits. Dus MW0 is adres 12288 MW2 is adres 12289 enz.

https://infosys.beckhoff.com/english.php?content=../content/1033/tcmodbussrv/html/tcmodbussrv_configuration.htm&id=


Zie foto hoe ik mijn global variables zou maken. In het plc programma stuurt dL1 dan de lamp. Wanneer ik modbus adres 12288 naar 1 stuur zal hij het hele merkerwoord 0 op 1 sturen. En merkwoord 0 bestaat uit byte 0 en 1, ik gebruik daarom van byte 0 bit 0 om mijn lamp L1 te sturen.

Ik weet niet of dit duidelijk is maar ik kan het niet anders uitleggen. Wanneer ik adres 12289 stuur zal hij merkerwoord 2 op 1 sturen. En merkwoord 2 bestaat uit byte 2 en 3, ik neem dan van byte 2 bit 0 om de volgende lamp te sturen enz.


Nog een kleine tip ik gebruik thuis ook het programma modbus master zie ook foto hier kan je modbus adressen lezen en schrijven.

https://sourceforge.net/projects/qmodmaster/

Wanneer ik dan in het blauwe vak een 1 zet op adres 12302 en klik en ik ga online op de plc zal MW28 ook 1 worden. Zo kan je eventueel eens een test doen, je moet wel zien dat je de instellingen juist hebt staan.

Hiermee bedoel ik het Ip adres van jouw plc en dan bij function code kan je kiezen voor inputs, outputs, input registers en output registers.


Als er nog vragen zijn hoor ik het wel. Ik weet niet waar je ergens woont in Belgie of Nederland maar ik woon in Lommel. Ik wil altijd wel eens afspreken dan kunnen we onze kennis delen.


MVG Niels

nielsmertens@telenet.be